Vedic Art

Vedic Art is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman. 
Hij creërde  een methode waarin hij de schilderkunst combineerde met de Vedische filosofie.
Het is een intuïtive manier van schilderen die je verbindt met de meest zuivere bron in jezelf.
De oude leer van de Veda’s maakt duidelijk dat alle kennis die we nodig hebben om te creëren reeds in ons aanwezig is, het zit in onze natuur.
In 17 stappen leer je je deze verborgen kennis te herinneren en zo de vruchtbare bodem te voeden en te activeren. Vedic art leert je vanuit die basis te schilderen.

Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt met schilderen.

Terwijl je schildert ontwaken je gevoelens, je komt meer en meer tot jezelf en tegelijk ervaar je het hele proces van creatie. Op dat moment smelten kunst en het leven samen. Het wordt Levenskunst.

Waterwerken

Na de basiscursus Vedic Art, die ik in augustus 2014 volgde heb ik een nieuwe manier van schilderen ontwikkeld. De op die manier ontstane schilderijen noem ik "Waterwerken". Dit omdat de inspiratiebron bij het water (de zee) ligt en de techniek om veel water vraagt. De tweede serie heet  "Luchtwerken", de derde "Dijkwerken".

In de zomer van 2019 ben ik op Öland geweest om, bij de bron van Vedic Art een paar cursussen te volgen. Daar is de grondslag gelegd voor mijn nieuwste serie "Ölandwerken"